Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поклонението пред тленните останки на патриарх Неофит е на 15 март

Митрополит Киприан
Снимка: БГНЕС

Поклонението пред тленните останки на Патриарх Неофит ще започне на 15 март в 9.00 ч. в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". Опелото му ще бъде в събота, 16 март. 

В 9.30 ч ще бъде отслужена заупокойна литургия в храм "Св. Александър Невски", след което с литийно шествие тялото му ще бъде отнесено в храм "Св. Неделя" в центъра на София, където ще бъде положено, съобщи митрополит Киприан след извънредно заседание на Светия Синод.
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан е временният наместник на Св. Синод, който ще организира погребението на главата на БПЦ, а във вторник или сряда ще бъде избран наместник, който да отговаря за избора на нов патриарх в рамките на следващите 4 месеца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

НДК

Започна почистването на Националния дворец на културата

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който..

публикувано на 18.05.24 в 15:56

“Алфа рисърч”: 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г.

Близо 73% от българите през м.г. не са посетили библиотека, а 40 на сто не са прочели нито една книга, показва изследване на “Алфа рисърч”, огласено в столичния “Гьоте институт”. Според изнесените данни около 63% от сънародниците ни не са ходили на..

публикувано на 18.05.24 в 09:35
Етнографският музей в Бургас

Етнокухня, старинни носии и орхидеи в „Европейската нощ на музеите” в Бургас и Несебър

Етнографският музей в Бургас ще ухае на храна. Там демонстрацията на етнокухня и кулинарни умения ще направи лично директорът на музея д-р Милен Николов. Той ще сготви свинско с лапад, зелен лук и гьозум по стара котленска рецепта. В Етнографския..

публикувано на 18.05.24 в 07:10