Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът ще връчи на ГЕРБ първия мандат за съставяне на правителство

Мария Габриел получава от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на правителство, 15 май 2023 г.
Снимка: БТА

В понеделник се очаква вицепремиерът в оставка Мария Габриел да получи мандат за съставяне на правителство. Президентът отложи връчването за 18 март, заради официалния траур след кончината на патриарх Неофит.

В понеделник или ще отидем при президента Румен Радев с готова папка от преговорите, или директно отиваме на нови избори, коментира преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бих била наистина много доволна, ако получим папка със сериозен Министерски съвет, с отговорни хора, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Одрин. „Нека никога повече да няма кървави писма за министри, чистки, нека да видим какви са реалностите с бюджета, защото консултациите показаха между политическите партии, че това което се показва публично като бюджетни параметри не е истина“, каза Йотова. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26

“Медиана”: ГЕРБ води с 12% пред “Възраждане”, трето е ДПС

Три седмици преди изборите за национален и за европейски парламент ГЕРБ води с 27,5% пред “Възраждане” с 15,7% и ДПС с 14,2%, според социологическо изследване на агенция “Медиана”.  Втората политическа сила на предишния вот – “Продължаваме промяната..

публикувано на 19.05.24 в 09:46
Хилари Клинтън

Българските жени са по-добре представени в НС и корпоративния сектор от много страни по света

България изпреварва много от държавите по света по представителство на жените в парламента, както и на високи позиции в корпоративния сектор, заяви бившият американски секретар Хилари Клинтън на специална среща на Clinton Global Initiative в София...

публикувано на 19.05.24 в 09:06