Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фани Менделсон и Клара Шуман на "Българските концертни вечери в Ню Йорк"

Снимка: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Концерт от инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" ще се състои тази вечер от 18.30 ч. в Генералното консулство на страната ни в Ню Йорк.

В рамките на събитието ще се изявят Стани Димитрова - цигулка, Чие-фан Иу - виола, Адриан Дауров – виолончело, и Нана Ши – пиано. Те ще изпълнят произведения на Фани Менделсон, Клара Шуман и Мелани Бонис.

Инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" представя класическа и съвременна камерна музика в изпълнение на наши и международни творци. От създаването ѝ през есента на 2005 г. концертите се осъществяват с помощта на доброволци музиканти от България и повечето от тях са безплатни.

Тук ще припомним, че една от основателките на инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" - пианистката Лора Чекоратова, наскоро беше отличена за принос съм българската общност отвъд Океана. Номинацията направи Генералното консулство на България в Ню Йорк, а отличието ѝ беше връчено по време на събитие на Асоциацията на чуждестранните консули в Ню Йорк по повод 8 март.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15