Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В средата на седмицата ни очаква променливо, пролетно време

Снимка: Софийски зоопарк

В сряда минималните температури в България ще са между 4° и 9°, в София 5°. Сутринта, нощните валежи в страната ще спират. Облачността ще се разкъсва до слънчево време. Максималните температури ще са между 15°- 20°, по морето 9-12°, в столицата 17°.

По Черноморието ще е облачно с превалявания. След обяд дъждовете ще спират. Температурите на въздуха ще са 9°-12°. Морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен до силен югозападен вятър.Температурата на 1200 м надморска височина ще е 12°, на 2000 м до 5°.

В четвъртък, от запад на изток ще се заоблачава и ще превалява. В петък отново ще има слънце и температурите ще се повишат с 2-3°.

В Европа, предимно слънчево ще е в централната част на континента. В крайните западни райони облачността ще е значителна с валежи от дъжд. Ще вали значително в Ирландия, Англия и Италия. На Пиренейския п-ов и в Западна Франция ще е ветровито. На Скандинавския п-ов и в Алпите ще вали сняг. Над Източна Европа облачността ще е променлива, на места намаляваща до слънчево.

На Балканите сутринта на много места ще вали дъжд. През деня облачността ще се разкъсва до слънчево. Температурите ще са по-високи от обичайните. На северозапад ще е ветровито.

В Лондон и Париж ще е 11° и 10°. В Берлин и Москва се очакват 19° и 9°. В Мадрид и Рим ще е 15°. В Белград ще е 20°, в Букурещ и в Истанбул 16° и 18°. Най-топлата европейска столица ще е Атина с 25°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 8° и минус 12°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 14° и 11°. В Лос Анжелис се очакват 19°, в Маями и в Мексико сити ще e 28° и 30°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 23° и 27°. В Дубай ще е 27°, в Йерусалим 20°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентин Мундров

Чужди държави спонсорират кибератаки към държавни институции заради предстоящия вот

Опити за кибератаки към сайтове на държавни институции се наблюдават непрекъснато заради предстоящите избори за европейски и национален парламент, съобщи пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му,..

публикувано на 11.05.24 в 10:42

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03

Алпийски тролей и скални атракции на Лакатнишките скали

Спасители от Планинската спасителна служба – отряд "Лакатник" ще пуснат днес 100-метров алпийски тролей на живописните Лакатнишки скали в Искърското дефиле. Мероприятието е част от традиционните майски празници на Гара Лакатник. От Идеалния..

публикувано на 11.05.24 в 09:05