Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В средата на седмицата остава пролетно топло с умерен вятър

Снимка: БТА

В сряда минималните температури в България ще са между 6-11°, в София 6°. През деня ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд на запад ще им разкъсана облачност. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 19 и 24°, в столицата 19°. 

По Черноморието ще е слънчево с умерен северозападен вятър. Температурите на въздуха ще са 18-21°. Морската вода е 9-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

Над планините ще е слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до 14°, на 2000 м. до 6°.

В четвъртък времето ще е без промяна с възможни превалявания в югозападните масиви. 

В Европа на запад ще е облачно с дъждове над Великобритания, Франция, Германия и Бенелюкс. На Пиренейския п-ов само на отделни места ще превали. По скандинавското крайбрежие и Прибалтика ще вали сняг. В централната част на континентае също ще е облачно с дъждове в Чехия, Северна Италия и сняг в Алпите. 

На Балканите по-значителна облачност ще има на север. Слаби превалявания от дъжд ще има в Словения и Хърватия. На юг ще е предимно слънчево.

В Лондон, Париж и Мадрид ще е 15°. В Берлин и Москва се очакват 11 и 16°. В Мадрид и в Рим ще е 18 и 19°, в Белград и Букурещ ще е 22°, в Истанбул 21°. Най-топлата европейска столица ще е Атина с 26°. 

Във Ванкувър и Монреал ще е 8 и 10°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 7 и 9°. В Лос Анжелис се очакват 23°, в Маями и в Мексико сити ще e 32 и 31°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 22 и 29°. В Дубай и в Йерусалим ще е 28 и 29°. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето остава облачно с превалявания

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и..

публикувано на 19.05.24 в 18:30

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10
Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01