Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ предлагат продажба или спиране на газопровода „Балкански поток“

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му би подкрепила спиране или приватизация на газопровода "Балкански поток". Повод за изказването му е предложението на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) за създаване на временна парламентарна комисия за разследване изграждането на "Турски поток".

„Тръбата е 100 % българска, изцяло на територията на България, акциите са 100 % на българите. Към днешна дата има 670 000 евро чиста печалба. Няма такъв бизнес, такова държавно предприятие, направено в България, което да носи такъв огромен принос в пари на българите. Ако колегите искат и считат, че в него има нещо лошо и трябва да предадем интересите на България в полза на Гърция, още днес може да внесат решение да спрем „Балкански поток“, каза още Борисов.

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски увери, че парламентарната група на движението ще подкрепи предложението на ПП-ДБ за създаване на временна комисия за "Турски поток" и че към нея ще бъде включен и "Лукойл". "Имам уверението от г-н Петков, че те ще подкрепят и за "Лукойл", ще бъде една комисия за разследване. Нека да видим всичко да се разследва, всичко да стане ясно, ние дължим на хората истината по всеки един проект – от кого е спечелен, от кого е загубен и къде са отишли парите на хората", каза Пеевски.

В кулоарите на парламента, съпредседателят на ПП- ДБ Кирил Петков предложи да бъдат създадени две отделни комисии за "Турски поток" и за "Лукойл".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започва най-големият форум за земеделска техника БАТА АГРО

Шестнайсетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще бъде открито днес в присъствието на служебния земеделски министър Георги Тахов. Форумът ще се проведе от 13 до 17 май на летище Стара Загора. На изложението ще бъдат..

публикувано на 13.05.24 в 07:00
Владимир Малинов

Енергийният министър не изключва вероятността токът да поскъпне от 1 юли

Служебният енергиен министър Владимир Малинов допусна възможността електроенергията за бита да поскъпне от 1 юли т.г. Причината за това е натрупаният дефицит във фонд “Сигурност на електроенергийната система”. “ Към настоящия момент той е над 450..

публикувано на 12.05.24 в 13:58

13 май е Денят на данъчната свобода за 2024 г.

Институтът за пазарна икономика съобщи, че 134 дни са били нужни на работещите българи, за да се издължат на държавната хазна. Средно за един ден българите изработват 562 млн.лв.  Икономистите използват заложените приходи в бюджета в размер на 75,3..

публикувано на 11.05.24 в 11:15