След много сериозни усилия и юридическа кореспонденция, БАБХ ще управлява и частната лаборатория на Капитан Андреево, в която досега работеше "Евролаб 2011“, съобщи пресцентърът на МЗХ. Срещу 5 млн. евро тя преминава в ръцете на държавата, която единствена ще контролира плодове, зеленчуци и храни за човешка консумация.
Пред производители и преработватели на плодове и зеленчуци днес в Старосел министърът на земеделието и храните в оставка Кирил Вътев посочи, че на ГКПП Капитан Андреево ще работят вече две лаборатории за проверка на плодове и зеленчуци, като пробите и в двете лаборатории на БАБХ ще се правят за времето от 30 мин. до 6 часа.
На дискусията в Старосел Вътев представи законодателните инициативи на МЗХ, сред които последните промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, планираните промени в Закона за кооперациите с цел насърчаване на създаването на кооперативи и законопроекта за веригата на доставки на земеделски продукти и храни.
На изложение-конференция High Security Printing EMEA-2025 в Базел, Швейцария, българската лична карта спечели първо място за най-добра лична карта в Европа за 2024 г ., съобщи МВР. Освен за модерния и естетичен дизайн, българската лична..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на вкуса“ 2025, съобщава БТА. През почивните дни, 8 и 9 февруари, градът под липите ще събере на..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21 обучителни хъба, сред които са тези на водещи европейски летища като Мюнхен, Истанбул и Атина. У..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21..
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на..