Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичен общински съветник опита да избяга от мястото на катастрофа

Снимка: Радио ВИДИН

Общинският съветник и член на Комисията по безопасност на движението в Столичния общински съвет Благовест Георгиев снощи е участвал в катастрофа и е опитал да избяга от мястото на произшествието, съобщи репортерът на БНР Николай Христов. Той обаче е бил спрян от полицейски екип на няколко пресечки от инцидента.

Става дума за лека катастрофа между две коли на столичния булевард “Драган Цанков”.

Съветникът видимо е бил употребил алкохол, информира БГНЕС. Той е отказал да даде проба за алкохол и наркотични вещества.

В позиция до медиите общинските съветници от “Продължаваме промяната” и Изпълнителният съвет на партията определиха като недопустимо поведението на Благовест Георгиев, добавяйки, че ще приемат без колебание оставката му.

От своя страна, столичният кмет Васил Терзиев написа в профила си във фейсбук, че правилата и законите трябва да важат еднакво за всички и също поиска оставката на провинилия се съветник. 






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Репортери без граници": България се изкачи до 59 място по свободата на медиите

България се изкачва с 12 позиции до 59 място в годишната класация за свободата на медиите на "Репортери без граници" за 2024 г., публикувана по повод 3 май - Световния ден на свободата на печата. Страната ни значително подобрява позицията в глобалния..

публикувано на 03.05.24 в 09:20

България днес – 3 май 2024 г.

Разпети петък е – ден на смирение и тишина! Примесено с вяра и любов към живота и ближния е изпълнено и специалното издание на "България днес" на 3 май. В него говорим за символите на най-тъжния за християните ден и ще ви срещнем с две, привидно много..

публикувано на 03.05.24 в 08:00

Захлаждане и дъжд на Разпети петък

През следващото денонощие синоптичната обстановка ще се усложни. През нощта в Западна България, а през деня и в останалата част от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. Вятърът ще бъде умерен, временно силен, следобед ще..

публикувано на 02.05.24 в 20:10