Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният министър на отбраната: Битката в Украйна е битка и за нашите национални интереси

Снимка: mod.bg

"Основният принцип, на който залагам, е надграждане", каза на церемонията по встъпване в длъжност служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и благодари на предшественика си Тодор Тагарев за приноса му в сектора. Той увери, че сред приоритетите на ведомството му остават развиването на отбранителните способности и приносът на страната ни в рамките на НАТО. Запрянов посочи също, че ще продължи помощта за Украйна. "Битката, която се води в Украйна, е битка и за нашите национални интереси", подчерта министърът.

Тодор Тагарев представи постигнатото през изминалите десет месеца, в това число повишаването на разходите за отбрана, които за тази година са в размер на 4,2 млрд. лв. при 2,6 млрд. лв. за 2022 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В АЕЦ "Козлодуй" заместват руското с американско гориво

В единствената българска АЕЦ – "Козлодуй", днес ще се проведе церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в V блок на централата. В събитието ще участва министърът на енергетиката Владимир Малинов. Във връзка с програмата си за..

публикувано на 29.05.24 в 07:10

Жълт код за обилни валежи в сряда за 7 най-южни области на България

В сряда , 29 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 13°, в София 9°. През деня ще има разкъсана облачност с превалявания. Главно в Южна България има условия за интензивни явления и градушки. Максималните температури ще са от..

публикувано на 28.05.24 в 19:40

България днес - 28 май 2024 г.

В „България днес“ на 28 май отделяме специално място на българите в Цариброд, а информационният повод е сключеното споразумение между БНР и Радио-телевизия Цариброд, по силата на което ще се обменят предавания и рубрики. Ние използвахме случая и..

публикувано на 28.05.24 в 19:00