Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

Снимка: БКИ – Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията.


Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство” включва редки екземпляри от различни райони и периоди на над тривековната ни традиция в килимарството.


От 18 април до 14 юни т.г. посетителите ще могат да видят двайсет и два оригинални старинни килима от Чипровци, Котел и Пирот, които не са показвани досега. Експонатите идват от частна колекция. 


Снимки: БКИ – Париж


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска държавна делегация носи във Ватикана българските символи за мир и духовно единение

Всяка година в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, българска делегация начело с председателя на Парламента или държавния глава бива приета на аудиенция..

публикувано на 21.05.24 в 07:15

Художници, вдъхновени от Клод Моне, ще рисуват водни лилии

Първият художествен пленер сред водни лилии ще се състои във ферма, отглеждаща красивите водни растения, в плевенското село Опанец. Организатор на събитието е управителят на фермата Дойчин Владимиров със съдействието на Община Плевен. Пленерът е..

публикувано на 20.05.24 в 07:00

Изложба по случай 200-годишнината от издаването на “Рибния буквар” пред Народния театър

Изложба, посветена на двестагодишнината от издаването на “Рибен буквар” на големия учен, просветен деец и дарител Петър Берон, ще бъде открита днес в галерията на открито пред столичния Народен театър “Иван Вазов”. “ Петър Берон заема мястото си на..

публикувано на 20.05.24 в 06:00