Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Канада ще честват Ден на България в Шипка, Онтарио

Снимка: facebook.com/TorontoBulgaria

От Генералното консулство на България в Торонто поканиха наши сънародници в Канада и канадските граждани да отпразнуват заедно Деня на България в град Шипка. Градчето в провинция Онтарио е основано преди повече от 150 години, а името му е вдъхновено от българската героична история. 

Денят на България в Шипка ще се състои на 11 май от 17.00 ч. Събитието има за цел да демонстрира богатата култура, традиции и история на България, и да сплоти местната българска общност. 

От консулството ни обещават, че гостите ги очакват българска народна музика, танцови спектакли, автентична българска кухня и други интересни неща.

"Независимо дали имате български корени, или проявявате интерес към изучаването на различните култури, ви каним да се присъедините към това специално събитие. Елате и почувствайте топлината и гостоприемството на българската общност в Шипка, Онтарио", отбелязват още от консулството ни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На форум във Великобритания български неделни училища обменяха добри практики

Ролята на езика за съхраняване на националното самосъзнание в чужбина, теорията и практиката в урока по български език беше акцент на форум във Великобритания, посветен на сътрудничеството между държавните институции, неправителствените..

публикувано на 14.05.24 в 16:16

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27