Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В петиция до столичния кмет “За Земята” настоява за свързани и безопасни велоалеи

Снимка: БГНЕС

Екологичното сдружение “За Земята” ще връчи през следващата седмица петиция на столичния кмет Васил Терзиев за обезопасени кръстовища и целогодишна поддръжка на велоалеите. Под предложенията за велосипедното придвижване в града са се подписали над 5 хил. души.

Петицията за свързани, удобни и безопасни велоалеи в София започва през септември м.г. Целта й е да насочи общественото внимание към изоставащия в София преход към повече активна мобилност и повече движение с велосипеди или тротинетки”, каза Драгомира Раева от “За Земята”.

Едно от предложенията на сдружението е велосипедните алеи и ленти да бъдат свързани в мрежа. “Много от тях сега започват и завършват в някое голямо кръстовище, а това възпрепятства хората, които биха искали да се придвижват активно”, поясни екоактивистът. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във Врачанския Балкан

Облаци и на места валежи на 2 май

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София -..

публикувано на 01.05.24 в 19:05

Международна изложба в София призовава българите да гласуват

На 2 май в София в парковото пространство на НДК ще бъде открита международната изложба "Излез и гласувай" на глобалнoто креативнo студиo за социално въздействие Fine Acts, подкрепена от Бюрото на Европейския парламент в България. Идеята на експозицията..

публикувано на 02.05.24 в 06:30
Снимката е илюстративна

Акула изплува на плажа в Бургас

Малка черноморска акула с дължина около 90 см е изплувала на бургаския плаж. Тя е забелязана пред едно от заведенията на Северния плаж и веднага е върната в морето, предаде БНТ. Черноморските акули са безобидни, уверяват опитните рибари. Според тях няма..

публикувано на 01.05.24 в 17:03