Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български деца написаха свои закони в столицата на щата Тексас

Снимка: Facebook /Българско училище в Остин, Тексас

Ученици от Първо българско училище “Елин Пелин“ – клон в Остин, Тексас, написаха свои закони на занятие по повод 16 април – Деня на Търновската конституция, стана ясно от публикация във фейсбук.


“Всички хора правят смешки”, “Всяко дете има правото да играе”, “Хората не изоставят сградите да се рушат”, “Всеки човек има домашен любимец”, гласят някои от детските закони. Възпитаниците на училището предлагат също така да бъдат намалени учебните часове и да се наложи глоба от 2 хил. лв. за замърсяване на обществена собственост.


Българското училище в Остин е под опеката на фондация “Елин Пелин“ – Тексас, която е основана през 2012 г. с основна цел поддържане на българската култура, традиции и национално наследство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook/ Асоциация за развитие на българската общност в Молдова

Българското беше представено в "Европейското градче" в Кишинев

"Европейско градче" беше открито в центъра на молдовската столица Кишинев на днешния 9 май, специално за Деня на Европа. В събитието се включиха президентът Майя Санду и еврокомисарят Йоханес Хан. В рамките на "Европейското градче" страните членки..

публикувано на 09.05.24 в 17:17
Снимка: БНУ

Българското школо в Кеймбридж празнува десети рожден ден

На 11 и 12 май, с празничен спектакъл и международен образователен форум, Българското неделно училище "Св. Иван Рилски" в Кеймбридж отбелязва 10 години от своето основаване. Започнало дейност с едва десетина ученици, днес училището е с филиали в..

публикувано на 09.05.24 в 09:25
Българо-Американска асоциация в Невада

Българската асоциация в Невада със специални сертификати за признание от управата на Лас Вегас

Българската общественост в американския щат Невада получи признание за ангажираност и принос в културния обмен и представянето на българското културно наследство и традиции.  Сертификатите за признание, издадени от кабинета на..

публикувано на 07.05.24 в 17:08