Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция, единайсет души са ранени

Снимка: Анадолска агенция

Единайсет пътници пострадаха в катастрофа с български автобус, съобщи Генералното ни консулство в Одрин. Превозното средство, което е пътувало от Истанбул за Добрич, е излязло от платното, ударило се е в дърво и се е преобърнало вчера на обед на около 50 км от ГКПП “Дерекьой” (Малко Търново) на територията на област Къркларели.

Пострадалите пътници са приети в болницата в Къркларели и състоянието на двама от тях остава тежко.

Сред 14-те души в автобуса е имало и двама български граждани. Единият от тях е с леки наранявания – направен му е ядрено-магнитен резонанс, след което е напуснал болницата, а за другия няма информация да е пострадал, каза пред Нова тв генералният консул в Одрин Борислав Димитров.

Генералното консулство на Република България в Одрин следи случая и остава в постоянен контакт с турските власти, информират още от ведомството.

Още информация по темата: 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево и топло време във втория ден на Великден

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 6°, а максималните – предимно между 21° и 26°, в София - около 23°. В планините ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 05.05.24 в 18:30
Румен Радев

Румен Радев: На Великден нека си пожелаем вяра и сили за достойни дела в наситения с изпитания живот

Президентът Румен Радев поздрави българите за Възкресение Христово. “ Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом! Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното..

публикувано на 05.05.24 в 09:50
Митрополит Григорий

Православните християни празнуват Възкресението Христово

В полунощ пред патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” наместник-председателят на Светия синод – врачанският митрополит Григорий, възвести Христовото Възкресение и отправи благослов към българския народ. “ Христос воскресе! Тържествено..

публикувано на 05.05.24 в 09:15