Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордно количество хероин задържаха на ГКПП “Капитан Андреево”

Снимка: customs.bg

Близо 403 кг хероин на стойност над 16,7 млн. лв. беше открит на ГКПП “Капитан Андреево”. “Заловеното количество е рекордно за последните пет години”, заяви на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Наркотикът е бил разпределен в 156 спални матраци в камион, управляван от турски гражданин.

Според министъра по случая не е постъпила информация от партньорски служби и е работено основно на принципа анализ на риска. “Предстоят действия изцяло по линия на международното сътрудничество и са активирани всички канали за получаване на информация от страните, през които е минал камионът”, каза още Калин Стоянов.

Шефката на Агенция "Митници" е задържана за 72 часа

Акцията идва месец, след като на кораб в пристанище “Бургас” бяха открити 170 кг кокаин – най-голямата подобна пратка, осуетена там. Операцията беше оповестена от вече бившия директор на Агенция “Митници” Петя Банкова, която седмица по-късно беше арестувана за участие в организирана престъпна група.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Населението на България продължава да намалява

Макар естественият прираст в страната да се е върнал в границите преди епидемията от Covid-19, населението в повечето общини продължава да намалява, информира репортерът на БНР Наталия Ганчовска. Най-голям спад се наблюдава в големите общини – София,..

публикувано на 12.05.24 в 09:00

Националната телефонна линия за деца си търси разпознаваемо лого с конкурс

Детски конкурс за лого на Националната телефонна линия за деца (НТЛД) 116 111 и чат приложението към нея обявиха от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). В него може да участват вдъхновени художници на възраст между  11 и 16..

публикувано на 12.05.24 в 08:15

Слънчева неделя с превалявания

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°, а максималните – между 18° и 23°,..

публикувано на 11.05.24 в 18:30