Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Снимка: Facebook /Булгапея

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора.

"В най-наситения с музикални събития месец успяхме да намерим и един слънчев следобед, в който да отбележим 5-ата годишнина от създаването на "Булгапея" с чудесен български домашен прием и приятна разходка", написаха във Фейсбук от групата, която изпълнява песни от различните фолклорни области на България.

По случай годишнината всяка от участничките подарила по едно лале на ръководителката на формацията и в крайна сметка се получил приказен - шарен, весел и неповторим, букет. "Да са ни пъстри, катерещи нагоре и удовлетворяващи и следващите 5!", си пожелават българките.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР отправи призив към българите в Грузия и шведския град Малмьо

Външното ни министерство препоръча на българските граждани, посещаващи Грузия, да избягват големи събирания и демонстрации, както и да се информират чрез местните медии за развитието на ситуацията и да следват инструкциите на местните власти...

публикувано на 04.05.24 в 09:13
Снимка: Българското културно сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг

Дамски клуб протяга ръка на българките в Лайпциг и разкрива артистичната им страна

България през картините от миналото и бляна по завръщането обедини българките в Лайпциг. "Всички ние имахме желанието да се подкрепяме и така възникна идеята за Дамски клуб", казва неговият председател Румяна Дойнова. По думите й, той е създаден с..

публикувано на 04.05.24 в 08:10

Васко Кръпката и "Балкан Рок Трио" с концерт за българите в Мюнстер

В Мюнстер, Германия, българското дружество "Ян Бибиян" организира концерт по случай Седмицата на Европа.  Програмата предвижда участието на популярния и обичан български певец Васко Кръпката, хор "Ян Бибиян"&Ани Лозанова и на "Балкан Рок..

публикувано на 04.05.24 в 06:00