Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Голата истина за група Жигули" в Одрин на Дните на европейското кино

Снимка: Посолство на България в Турция

В рамките на Дните на европейското кино 2024 г. на 10 май 2024 г. от 18.00 часа в кино Cinegold в Margi AVM в Одрин ще бъде прожектиран филмът "Голата истина за група Жигули" с режисьор Виктор Божинов. Това съобщават от Генералното ни консулство в Одрин на страницата си във Фейсбук.
Освен в Одрин, прожекции на филма ще има и в Истанбул (3 май от 18.00 ч., Културен център Kadıköy Caddebostan), Анталия (10 май от 18.00 ч., Antalya Kültür Sanat), Денизли (10 май от 18.00 ч., CineNova Forum Çamlık), Ескишехир (10 май от 18.00 ч., Cinema Pink Kanatlı AVM), Измир (10 май от 18.00 ч., Fransız Kültür Merkezi ), Самсун (10 май от 18.00 ч., Samsun Cinegold Citymall  AVM), Трабзон (10 май от 18.00 ч., Trabzon Lara Sineması).
Лентата разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно, когато е на върха на славата си. Прожекцията се реализира със съдействието на Държавния културен институт към Министъра на външните работи на България и Катедрата по български език и литература във Факултета по езици, история и география на Анкарския университет. Входът е безплатен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вицепрезидентът откри научния форум "Пътят на светлината" в Атина

В деня, в който православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина започна Международният научен форум „Пътят на светлината“ . Откри го вицепрезидентът Илияна Йотова, под чийто патронаж е събитието, предава пратеникът на..

публикувано на 11.05.24 в 11:05
Валентин Мундров

Чужди държави спонсорират кибератаки към държавни институции заради предстоящия вот

Опити за кибератаки към сайтове на държавни институции се наблюдават непрекъснато заради предстоящите избори за европейски и национален парламент, съобщи пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му,..

публикувано на 11.05.24 в 10:42

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03