Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево време и сняг по планинските върхове в петък

Снимка: БТА

През нощта над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно, докато над източната все още ще превалява дъжд. 

В петък, 26 април, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София – около 3°, а максималните – между 16° и 21°, в София – около 16°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Над 2000 м ще вали сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 9°, на 2000 м – около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат 16°-19°, а на морската вода – 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На Балканите – в западните райони ще превали дъжд. Над Гърция и акваторията на Егейско море ще бъде предимно слънчево. В Атина се очакват 23 градуса, в Букурещ и Истанбул – 20, в Белград – 19. 

В останалата част на Европа – на Британските острови, във Франция, Бискайския залив и северната половина от Пиренеите ще вали дъжд. Дъждовно ще бъде и в Дания, на места в Германия и Италия. В района на Алпите, на Скандинавския полуостров и във Финландия ще вали сняг, докато над Европейска Русия ще бъде по-топло и валежите ще бъдат от дъжд. Над останалата част от Източноевропейската равнина ще бъде предимно облачно, но само в Беларус и Източна Украйна ще вали дъжд. В Москва ще бъде 20 градуса, в Мадрид – 19, във Виена – 18, в Мюнхен – 17, в Рим – 16, в Париж – 15, в Санкт Петербург – 11, в Стокхолм – 4. 

Отвъд Океана – в Кейптаун ще бъде 27 градуса, в Чикаго – 17, в Ню Йорк и Мелбърн – 16.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На Великден нека си пожелаем вяра и сили за достойни дела в наситения с изпитания живот

Президентът Румен Радев поздрави българите за Възкресение Христово. “ Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом! Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното..

публикувано на 05.05.24 в 09:50
Митрополит Григорий

Православните християни празнуват Възкресението Христово

В полунощ пред патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” наместник-председателят на Светия синод – врачанският митрополит Григорий, възвести Христовото Възкресение и отправи благослов към българския народ. “ Христос воскресе! Тържествено..

публикувано на 05.05.24 в 09:15

Столичната община украси София с инсталации от декоративни великденски яйца

Декоративни яйца, украсени с естествени цветя и зеленина, украсяват София на Великден. Инсталациите с височина между един и два и половина метра са поставени с помощта на Столичната община. Украсата с един от традиционните символи на празника може..

публикувано на 05.05.24 в 07:00