Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Господинов се среща с българите в Швейцария

Георги Господинов
Снимка: БГНЕС

На 2 май писателят Георги Господинов ще се срещне със сънародниците ни в Швейцария. Това съобщават във Фейсбук от Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица". Срещата ще се проведе от 19:00 часа местно време в швейцарския град Монтричер на адрес: En Bois Désert 10, Route de Chardève 2 (GPS), 1147 Montricher, Suisse. Срещата ще бъде на български език с превод на френски от преводачката Мари Врина. Организатор на събитието е Фондация "Jan Michalski".
Сред книгите на Господинов, който е един от най-награждаваните български писатели, са "Естествен роман", "Физика на тъгата", "Времеубежище". През 2023 г. Господинов и преводачката Анджела Родел спечелиха международната награда "Букър" с книгата "Времеубежище".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

200-годишният "Рибен буквар" напомня за себе си с ново юбилейно издание

През настоящата 2024 г. се навършват 200 години от появата на т.нар. "Буквар с различни поучения". Това е оригиналното заглавие на книгата, по-известна като "Рибния буквар", чийто автор е видният възрожденец д-р Петър Берон. Става дума за..

публикувано на 16.09.24 в 09:05
Кадър от филма „С лице надолу“

Българско кино за франкофони в София

Фестивалът на българското кино, който се провежда от 10 до 13 септември в Париж ще има своето продължение в София. Френският културен институт в българската столица ще представи на франкофонската аудитория у нас филми от фестивалната селекция през..

публикувано на 12.09.24 в 11:20

Духът на Стара София завладява центъра на столицата

Имало едно време един необикновен квартал. От него започвал строежът на Стара София, защото се намирал между Двореца и гарата – основният път, който свързвал живота в града. В това пространство хората не просто задоволявали своята човешка потребност..

публикувано на 12.09.24 в 08:15