Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С великденско гмуркане в морето започва юбилейният сезон на остров Света Анастасия

Снимка: БТА

Туристическият комплекс "Света Анастасия" край Бургас, който е и сред най-посещаваните български черноморски обекти, отбелязва 10-години от своето откриване като туристическа дестинация. Затова и туристическият сезон тази година започва по-рано – официалното му начало е на 6 май, понеделник, със символично "великденско гмуркане" на водолазите от сдружение "Приятели на морето". След него празникът продължава и с музика на плажа, приготвяне на ястия от миди на тенекия и задължително – с "островно пиво". 


Център в програмата е изложба с икони, която беше открита още на 1 май на острова. "Те са подредени в преддверието на островната църква и ще са един от новите акценти за това лято" – отбелязва в съобщение за БНР Варна управителят на туристическия комплекс Павлин Димитров. 


Каноничните образи са дело на бургазлиите Тошко Вачев и Джанета Русева. Богатата културна програма се допълва от театрални спектакли, концерти и други интересни събития. 

Снимки: БТА, Facebook / St.AnastasiaIsland


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посещенията на чужденци в България през 2023 г. стигнаха нивата от преди Covid-19

Броят на посещенията на чуждестранни граждани в България се е увеличил с 16.0% през 2023 г., като най-голям принос имат посещенията от Турция и Румъния. Това се казва в публикувания днес от БНБ икономически преглед на макроикономическите..

публикувано на 13.05.24 в 20:15

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10