Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празнична програма в Националния военноисторически музей

Снимка: БГНЕС

В Деня на храбростта, който е и празник на Българската армия, Националният военноисторически музей отваря вратите си за желаещите да го посетят. С вход свободен от 10,00 до 17,00 ч. ще бъде достъпът до всички експонати.

Освен постоянната хронологична и външна експозиция посетителите ще могат да разгледат и трите временни изложби – “Армията във време на промени“, “Белезите на войната: загубеното архитектурно наследство на София“ и “Българската армия – 20 години част от НАТО“.

В 11,30 ч. ще започне концертът на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски.

Музеят ще предложи и различни атракции с военен характер, сред които дегустация на емблематичната боб чорба, подготвена от военен готвач. А ако времето позволява, гостите ще влязат в кабините за управление на вертолетите Ми-2, Ми-8 и на ракетния комплекс 2К 52 Фрог “Луна-М“.

Ден на отворените врати ще има и във филиалите на музея във Варна и Крумово.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето остава облачно с превалявания

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и..

публикувано на 19.05.24 в 18:30

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10
Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01