Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за значими валежи в сряда в 22 области на страната

Снимка: БГНЕС

В сряда, 8 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 9°. През деня ще е облачно и дъждовно. По обяд и след пладне на много места ще вали с гръмотевици. Има условия за градушки. Значителни ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще са от 20 до 25°, в столицата 20°.

По Черноморието ще е облачно, следобяд на юг ще падне дъжд. Температурите на въздуха ще са в интервал 16-19 градус. Морската вода е 15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 
Над планините ще е облачно с валежи, по най-високите части на Рила и Пирин – от сняг. Значителни ще са количествата над Централна Стара планина. Температурата на 1200 м надморска височина ще е до 17°, на 2000 м до 10°.
В четвъртък остава облачно и дъждовно.
В Европа 8 май ще е слънчев на Пиренейския п-ов, в Западна Франция, Северна Германия, Дания, Полша, Беларус и в по-голямата част от Украйна. Облачно с дъждове ще е в Шотландия, Южна Швеция, Източна Франция, Апенинския п-ов, Централната част на континента и в Югоизточна Украйна. В Алпите на Скандинавския п-ов ще вали сняг.
На Балканите ще е облачно с валежи от дъжд и с гръмотевици. По-значително ще вали в северните части на полуострова. Слънчево и почти без валежи ще е в Черна гора, Албания и Южна Гърция.
В Лондон се очакват 20 градуса, в Париж и Берлин 18 - 19°, в Москва – 7°. В Рим и в Истанбул ще е 24°. В Белград и Букурещ 23°. Най-топлите европейски столици ще са Мадрид и Атина с 25°.
Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 16 градуса, а в Монреал 20°. В Чикаго и в Ню Йорк ще е 23°,в Лос Анджелис се очакват 21°, в Маями и в Мексико сити ще e 31 - 32°. В Буенос Айрес ще 19°, в Рио де Жанейро 31°. В Дубай и в Йерусалим ще е съответно 36° и 22°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето остава облачно с превалявания

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и..

публикувано на 19.05.24 в 18:30

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10
Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01