Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската асоциация в Невада със специални сертификати за признание от управата на Лас Вегас

18
Българо-Американска асоциация в Невада
Снимка: FB/bulgariansocietyofnevada

Българската общественост в американския щат Невада получи признание за ангажираност и принос в културния обмен и представянето на българското културно наследство и традиции. 


Сертификатите за признание, издадени от кабинета на губернатора Джо Ломбардо и от офиса на градския съвет Лас Вегас и кмета Каролин Гудман са адресирани до Българо-американската асоциация в Невада, която за поредна година организира Български фестивал във Вегас навръх православния Великден – 5 май.

Генералният консул в Лос Анджелис Бойко Христов откри празника в Лас Вегас

Генералният консул на България в Лос Анджелис г-н Бойко Христов откри събитието като поздрави многобройната българска общност за Великден и майските празници. В приветствието си той изтъкна стремежа на организаторите от Българо-американската асоциация в Невада с всяка следваща година фестивалът да се разраства и да привлича гости от различни части на Америка.


Бойко Христов благодари на г-н Робърт Милър, бивш губернатор на щата Невада и почетен консул на България в щата и на неговия син г-н Рос Милър, Clark County Commissioner, за това, че с радост подкрепят българската общност. Представители на местните власти също уважиха събитието.

Ансамбъл „Българче” от Банат и г-жа Елка Русков
В богатата културна програма тази година взеха участие фолклорна формация “Жарава” от Лас Вегас, банатският ансамбъл “Българче” от гр. Винга (Румъния), организаторът на чикагския фолклорен фестивал "Верея" Константин Маринов, естрадната звезда Кичка Бодурова, джаз бенд от Лас Вегас, клубове по художествена гимнастика и акробатика, малките актьори от "Джуджета в чекмеджета" , Детска академия "Родна реч",  редица други талантливи артисти, както и всички големи български ресторанти и магазини в района.





Още кадри от българския празник в Bruce Trent Park в Лас Вегас на 5 май вижте в галерията под публикацията.

Снимки: Мария Самичкова и ФБ/bulgariansocietyofnevada






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова откри в Мюнстер българския народен събор “Нишка от корен”

“ Няма малка България, има една България и тя е нашата Родина. Независимо къде сме избрали да живеем, ни свързва нишка, здрава като Кубратовия сноп .” С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към сънародниците ни в Мюнстер на откриването на..

публикувано на 19.05.24 в 10:35

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство..

публикувано на 18.05.24 в 17:04
Зографски манастир в Атон

Изложба “Атон в рисунки и фотографии” се открива в Рим по случай 24 май

Изложба “Атон в рисунки и фотографии” ще бъде открита на 22 май в Папския латерански университет в Рим. Събитието, което ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев, е част от програмата на Българската православна църковна община “Свети..

публикувано на 18.05.24 в 11:03