Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главчев пред западните посланици: Амбицията ни е през 2025 г. да въведем еврото

Снимка: Пресслужба на Министерски съвет

На среща с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария служебният премиер Димитър Главчев заяви, че основната задача на оглавяваното от него правителство е провеждането на свободни и честни избори.

Но едновременно с това кабинетът продължава работата и по ключовите външни приоритети на страната - присъединяването към Шенген по суша, приемането в еврозоната и членството в ОИСР.


Премиерът изтъкна, че амбицията на странатани е през 2025 г. да въведе общата европейска валута, и в тази връзка очакваме подкрепа от членовете на еврозоната. На срещата са обсъдени също сигурността в Черно море, ситуацията в Украйна и в района на Близкия изток.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето остава облачно с превалявания

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и..

публикувано на 19.05.24 в 18:30

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10
Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01