Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бързо влошаване на времето в планините в следобедните часове

Снимка: БТА

В следобедните часове се очаква бързо влошаване на времето в планините, предупреждават от Планинската спасителна служба. Съветът към туристите е да са готови да слязат от високите части още в ранните следобедни часове.

В момента условията за туризъм са добри, времето е обачно със слаби ветрове. Температурите варират между 1 и 8 градуса.

Прези изминалото денонощие е имало няколко инцидента. Планинските спасители са оказали помощ на пострадали моторист и велосипедист, както и на две майки с деца, загубили се в планината.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Топло време с превалявания над Западна България в четвъртък

През следващото денонощие над западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и условия за градушки. Най-интензивни ще бъдат явленията в северозападните райони. В източната половина ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 26.06.24 в 19:40
Георги Гвоздейков

До 2 години и 4 месеца България ще има 35 нови железопътни мотриси

Избран е изпълнител за доставката на 35 електрически мотрисни влака, съобщи транспортният министър. Пред Green Transition Forum 4.0 Георги Гвоздейков каза, че влаковете ще бъдат купени с пари по Плана за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 26.06.24 в 19:15

България днес - 26 юни 2024 г.

Днес ще се изиграят последните четири мача от груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия, а в „България днес“ ви разказваме, как случващото се на стотици километри от тук възроди единството на едно село и се превърна в..

публикувано на 26.06.24 в 19:00