Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова по повод честванията в България на 79-ата годишнина от Победата над фашизма, предава ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Според Захарова "подобна линия на българските власти не намира подкрепа сред съзнателната част от обществото". "Въпреки политиката на българските власти за пренаписване на историята, страната е запазила силни антифашистки традиции", твърди говорителката. След това заявява, че "на организирани от руското посолство" "мащабни“ чествания за 9 май в София, в Пловдив и в още 50 града се събрали "стотици загрижени граждани“. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Калин Стоянов

Най-много опити за купуване на гласове има в София и Бургас

Сто осемдесет и шест сигнала за купуване на гласове са постъпили до днес в МВР, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. От образуваните 74 досъдебни производства става ясно, че най-много опити за изборни злоупотреби са регистрирани в..

публикувано на 01.06.24 в 15:44
Детски празник

Столичната община подарява безплатни театрални и циркови представления на децата през целия юни

Под мотото “За децата на София” градът ще се превърне в сцена на радост, спорт, култура и добротворство през целия юни, съобщиха от Столичната община. В продължение на месец децата ще могат да посещават безплатни театрални представления, да чуят..

публикувано на 01.06.24 в 14:31

Президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за социалнослаби младежи събра 90 хил. лв.

Продължава набирането на средства в рамките на президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за стипендии на младежи, настанени в приемни семейства и в центрове от семеен тип, които са приети във висши училища. Финансова помощ получават също..

публикувано на 01.06.24 в 11:10