Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Художници, вдъхновени от Клод Моне, ще рисуват водни лилии

Снимка: Facebook / Дойчин Водни Цветя

Първият художествен пленер сред водни лилии ще се състои във ферма, отглеждаща красивите водни растения, в плевенското село Опанец. Организатор на събитието е управителят на фермата Дойчин Владимиров със съдействието на Община Плевен.

Пленерът е вдъхновен от импресиониста Клод Моне, който създава около 250 картини с водни лилии и никога не губи интерес към тях.

От днес в продължение на шест дни участниците ще имат възможността да рисуват от изгрев до залез. Техните картини ще бъдат изложени в специално обособено затворено място, за да може, докато съхнат, да бъдат разглеждани от посетителите.

На 25 май ще се състои тържество, на което жури ще награди трите най-впечатляващи творби.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иконописецът Диан Костов открива експозиция в Кукелберг, Брюксел

Днес се открива експозиция с платна на българския художник иконописец Диан Костов. Платната ще бъдат изложени на фасадата и в самата Национална базилика "Светото сърце" в Кукелберг, Брюксел (Basiliekvoorplein 1, 1083 Brussels), в продължение на..

публикувано на 15.06.24 в 09:05

Балетът на Националната опера е гост на фестивала Sounds of Oradea в Румъния

Балетът на Националната опера гостува на фестивала Sounds of Oradea в Румъния, съобщават от Софийската опера и балет. Третото издание на международния фестивал е от 14 до 16 юни и включва три програми в популярни културни пространства в града...

публикувано на 15.06.24 в 08:35
Директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева

В Берлин представят майстора на живописта Дечко Узунов

Тази вечер,13 юни, от 19.00 ч. директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева ще представи пред публиката в Берлин каталога "Дечко Узунов". Събитието ще се проведе в Българския културен институт (Leipziger Str. 114 – 115,..

публикувано на 13.06.24 в 16:01