Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Димитър Главчев
Снимка: БТА

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев. Мандатът е твърде кратък, за да губи дни в спорове за постове, затова Главчев е поел и външно министерство, заявява премиерът и добавя, че "екипът във външно министерство е от изключително добри експерти и дипломати и няма никакви притеснения за ежедневната работа там". 

"Има опити да се манипулира общественото мнение, че България ще бъде въвлечена във войната. Този уикенд, като се качвах на Витоша по пътеките между хижите "Момина скала" и "Средец" едни младежи ми казаха: "Само не ни пращайте в Украйна". Искам да уверя българските граждани, че наши военни под никаква форма няма да бъдат изпращани в Украйна. Знаете, че без санкция на парламента такова решение не може да бъде взето. Така че всякакво говорене по тази тема е спекулация", подчертава Главчев. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предводител на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28