Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Burnout" – свеж коктейл от поп, кънтри, блус и… щипка джаз

Снимка: Facebook / Grafa.Official

Още сме едва в началото на работната седмица, а вече се чувстваме преуморени, прегорели в работата си… Значи песента на Графа "Burnout" е точно за нас! Рано или късно, всеки може да разпознае себе си в героя от "Burnout" като нужда да забавим темпото.

Този термин навлезе в бита ни и се налага все по-трайно. Владимир Ампов - Графа го използва за заглавие на най-новата си песен, която се нарежда до негови шеговито-тематични хитове, като "Дим да ме няма". Музиката е написал сам, текста – заедно с Йордан Жечев, а по аранжимента е работил със Живко Петров, чието разпознаваемо пиано елегантно се включва малко преди края на песента. Освен тази щипка джаз, "Burnout" ни поднася свеж коктейл от поп, кънтри и блус.


Графа споделя, че идеята за песента идва от приятелството и подкрепата на хората в квартала, техните занаяти и бизнеси, от топлата и непринудена атмосфера на Стара София. Сериозната тема за състоянието “Burnout” и стреса е поднесена лъчезарно и с усмивка, като решението е именно в това – да живеем като общност и в разбирателство.

Това е вдъхновило режисьора Свилен Славов и оператора Виктор Добрев да създадат нестандартен, различен и динамичен видеоклип. Той започва с ръгбистите от "Балкански котки" и Графа, който се показва и като убедителен актьор след зададения в началото самоироничен въпрос "Графа, имаш ли балада?". 


Сред динамичните картини и персонажи, включително и самия г-н Burnout, изигран от Йордан Жечев, стои темата, която вълнува огромна част от съвременното общество – непрекъснатият стрес и преумора, които могат да бъдат излекувани само с приятелство, човечност и здрави взаимоотношения.

Сякаш като антидот на този бърнаут, Графа подготвя "Най-щастливото турне". То започва от 26 юни в София и ще премине през големите градове в страната, завършвайки на 11 август в Пловдив. От екипа на музиканта обещават продукция, базирана на успешния му концерт на стадион "Васил Левски" от миналата година.

Снимки: Facebook / Grafa.Official



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05