Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се слънце и кратки, следобедни превалявания над планините

Снимка: БТА

В събота минималните температури в страната ще са между 11 и 14°, в София 12°. Сутринта в равнините и котловините ще има мъгли. През деня ще е слънчево. След обяд над планините в Западна и Централна България ще се заоблачи и превали. Максималните температури ще са от 20 до 28°, в столицата 23°.

По Черноморието ще е слънчево, ще има и заоблачавания, но без валежи. Температурите на въздуха ще са 20-23°. Морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е слънчево, след обяд на места ще превали и прегърми. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до 16°, на 2000 м. до 9°.

В неделя и понеделник ще е слънчево, над западните масиви ще има следобедни превалявания.

В Европа над Пиренейския п-ов ще е слънчево, облаци и валежи ще има само над крайните северозападни райони. Кратки валежи ще има в Западна и Централна Европа. Краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици, ще има и в Италия, Полша, Прибалтика, Беларус и Западна Украйна. В крайния север на континента ще вали сняг.

На Балканите ще е слънчево. След обяд в планинските райони ще има крати валежи.

В Лондон и Париж ще е 21°. В Берлин и Москва се очакват 24°. В Рим ще е 26°. В Атина – 27°, в Белград и в Букурещ ще е 28°, в Истанбул 23°. Най-топлата европейска столица ще е Мадрид с 29°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 16 и 17°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 27 и 24°. В Лос Анжелис се очакват 18°, в Маями и в Мексико сити ще e 32°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще 12 и 32°. В Дубай и в Йерусалим ще е 37 и 26°. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първият летен ден - горещ, с предупреждение за опасно високи температури

В петък, 21 юни, ще продължи горещата вълна и слънчевото време. В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в западната ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в Източна България -..

публикувано на 20.06.24 в 19:35
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод излъчи тримата кандидати за Български патриарх

След дълго заседание, продължило няколко часа, Светият синод излъчи тримата митрополити, измежду които трябва да бъде избран новият Български патриарх. Това са Ловчанският митрополит Гавриил, Врачанският митрополит Григорий и Видинският митрополит Даниил...

публикувано на 20.06.24 в 18:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58