Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералното ни консулство в Чикаго разказва за достиженията на българската емиграция в Северна Америка

Снимка: Генерално консулсво на България в Чикаго

Генералното консулство на България в Чикаго ще осъществи през лятото образователния проект “История и достижения на българската емиграция в Северна Америка”, съобщиха от дипломатическото представителство. Целта е българската диаспора да се запознае със значителния принос на сънародниците ни за цялостното развитие на американското общество.  

“Надяваме се в част от историите да припознаете себе си и да почерпите вдъхновение за това колко е важно вие и вашите деца да отстоявате своята идентичност и български корени”, заявяват от българската мисия. От там добавят, че са готови да споделят и предоставени от читателите истории, изпратени на имейл: consulate.chicago@mfa.bg

По проектa работят стажанти на дипломатическото ни представителство.Първият материал, публикуван на неговата страница във фейсбук, е на Джералдин Тодорова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кръстиха звезда на името на българското училище в Чикаго

"Малко българско училище" в Чикаго вече има своя звезда в Космическото пространство. Тя е кръстена на просветното средище и е получена по повод неговата петнадесета годишнина и петата година от основаването на Център "Малката България". Това съобщиха от..

публикувано на 16.06.24 в 13:53

Училище в Северна Калифорния обяви онлайн Летни курсове по български език

Онлайн обучение по български език през летните месеци - юни, юли и август, организира Българското училище "Хан Аспарух", Северна Калифорния, САЩ. На "Фейсбук" страницата си от училището информират, че класовете ще бъдат два вида - четене с разбиране и..

публикувано на 15.06.24 в 11:25
Снимка: Facebook/Waterfall Folklore Fest Niagara

"Фолклорен водопад" събира край Ниагара любители на българския фолклор

Фестивалът "Фолклорен водопад" ще срещне на 15 юни почитателите на българския танцов фолклор от различни краища на САЩ и Канада. Събитието се очаква с голям интерес от нашата общност отвъд Океана , поради което билетите за него бяха изчерпани още в..

публикувано на 14.06.24 в 15:54