Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъдено е разширението на ГКПП на границата с Турция

Снимка: БТА

Служебният премиер Димитър Главчев и посланикът на Турция Н.Пр. Мехмет Саит Уянък посетиха днес ГКПП "Малко Търново". Визитата е в продължение на работната им среща отпреди седмица, на която бяха обсъдени тежкият трафик, задръстванията и необходимостта от разширяване на пункта. 

На днешната среща е дискутирано бъдещото разширение и модернизиране на трите пункта по границата ни с южната ни съседка – първо на Малко Търново, а после и на Лесово и Капитан Андреево, предаде кореспондентката на БНР в Бургас Даниела Костадинова. С турската страна е договорено разширенията да стават синхронно и от двете страни на границата, за да върви потокът еднакво и от двете страни.

Пред журналисти, по време на визитата в Малко Търново, премиерът Главчев съобщи, че още не е определен представителят на България за Срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли и се надява такъв да бъде определен от редовно правителство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Скопие твърди, че България няма проект за жп връзка по Коридор №8 Изграждането на жп линията от Крива Паланка до България по Коридор №8 може да загуби финансирането от ЕС, поради непроведени търгове и несключени договори. Това пише в..

публикувано на 28.06.24 в 10:30

Президентът няма да ръководи българската делегация на срещата на НАТО

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон, съобщиха от президентството. Държавният глава не приема..

публикувано на 27.06.24 в 18:35

Срещите с най-малките партии слагат край на консултациите при президента за съставяне на кабинет

Експертен кабинет в условията на политическа криза е единственият възможен вариант. Тази позиция изрази председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на..

обновено на 26.06.24 в 16:59