Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев покани новия президент на Мексико Клаудия Шейнбаум да посети България

Клаудия Шейнбаум, Румен Радев Снимки: БГНЕС, БТА

Президентът Румен Радев поздрави Клаудия Шейнбаум по повод избирането ѝ за президент на Мексиканските съединени щати. Българският държавен глава изрази увереност, че традиционните връзки на уважение и ползотворно сътрудничество между страната ни и Мексико, както и дългогодишните приятелски отношения, ще продължат да се развиват и укрепват и в бъдеще във всички сфери от взаимен интерес както на двустранна, така и на многостранна основа.
Президентът Радев пожела от името на българския народ и от свое име здраве и успех на Клаудия Шейнбаум в предстоящата й високоотговорна мисия и отправи към нея покана да посети България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова

Има опасност от сериозна политическа криза

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи ситуацията у нас като “ изключително нестабилна ”. “ Има голям опасност от сериозна политическа криза, която да направи така, че да не можем да се справим с Плана за възстановяване и устойчивост, с оперативните..

публикувано на 29.06.24 в 13:53

По съседски: Събития с балкански адрес

Скопие твърди, че България няма проект за жп връзка по Коридор №8 Изграждането на жп линията от Крива Паланка до България по Коридор №8 може да загуби финансирането от ЕС, поради непроведени търгове и несключени договори. Това пише в..

публикувано на 28.06.24 в 10:30

Президентът няма да ръководи българската делегация на срещата на НАТО

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон, съобщиха от президентството. Държавният глава не приема..

публикувано на 27.06.24 в 18:35