Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборите за българите в Кипър приключиха в 18 ч.

Гласуване в секция в посолството на България в Никозия
Снимка: БТА

За промяна на всичко и с надежда за по-добро гласуват българите в Република Кипър, които днес дадоха своя вот на Европейските избори и на изборите за народни представители в България. В Република Кипър по неофициални данни има около 30 000 българи, които до 18 часа можеха да гласуват в 8 секции на острова. 

Пред БТА Изет, който е гласувал само на парламентарните избори, защото живее в турската част на острова каза: "На нас не ни е разрешено да гласуваме за евродепутати“. Възрастният мъж разказва, че винаги гласува, но накрая не решават хората, а политиците. Той всяка година се връща в България, но не и за постоянно, защото децата му също са се установили на острова. Изборният ден в българското посолство в Никозия приключи нормално, в спокойна обстановка, без нарушения, предаде агенцията. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дора Николова Битау

Още една неразказана история оживя благодарение на българчета в Италия

Картините на българската художничка Дора Николова Битау и Национална програма "Неразказаните истории на българите" станаха повод на бял свят да се появи "един нежен, носталгичен, жизнеутвърждаващ документален филм за необходимостта да търсиш и..

публикувано на 22.06.24 в 10:05
„Уроците на Блага“ на Стефан Командарев

Елегантен букет от български филми показва фестивал в Рим

От днес до 23 юни Рим ще бъде завладян от българско кино. За 17-та поредна година едно от знаковите места на италианската столица – Дома на киното (Casa del cinema) във Вила Боргезе е домакин на "Фестивал на българското кино". Организиран от..

публикувано на 21.06.24 в 16:15
Заключителна дискусия на 19-ата Световна среща на българските медии - в гр.Измаил

Институт по българистика ще бъде открит в Хуманитарния университет на град Измаил

Държавният хуманитарен университет в украинския град Измаил подготвя откриването на Институт по българистика – това съобщи ректорът проф. д-р Ярослав Кичук. По думите му, университетската общност отделя голямо внимание за развитието на етническата..

публикувано на 21.06.24 в 12:38