Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

Само ГЕРБ са имали предизборна проява в Босилеград и спечелиха вота в сръбската община

Снимка: Кирил Фалин

ГЕРБ взема най-много гласове  - 70,  при гласуването в секцията в Босилеград в Западните покрайнини в Сърбия, сочат окончателните данни.

Втори са "Продължаваме промяната - Демократична България " с 30 гласа. Трети се нареждат "Възраждане" с 24 бюлетини. По 6 и 4 гласа имат "Има такъв народ" и "Синя България".

За пръв път в сръбската гранична община се гласува и с машина. До урните отидоха 182 български граждани, живеещи в Босилеград.

Избор за евродепутати в Босилеград нямаше поради принципа за уседналост. Босилеградчани недоволстват от това, че само партия ГЕРБ е имала нещо като предизборна кампания при тях. В градчето е отишла малка група на партията за предизборна среща. Останалите политически сили не са пресекли границата, предава кореспондентът на БНР в Кюстендил Кирил Фалин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силвия Базиле

Антисистемният вот от чужбина и как 18-годишната Силвия гласува за първи път

Драматично ниската избирателна активност и прибягването до протестен вот е тенденция, която се задълбочава и сред българите зад граници, твърдят социолози. Съдейки от последните няколко предсрочни избори, профилът на нашенския избирател зад граници..

публикувано на 13.06.24 в 10:05

Проекти на българите в Молдова ще бъдат подпомогнати финансово от България

Министерство на външните работи на България чрез посолството на страната ни в Молдова обяви процедура за приемане и подбор на предложения за проекти, които ще бъдат изпълнявани с безвъзмездна финансова помощ в рамките на Програма за подкрепа..

публикувано на 11.06.24 в 15:21
Опашка за гласуване във Великобритания по време на изборния ден

Едва 500 българи във Великобритания са успели да гласуват за Европарламент

На проведените в неделя избори за български парламент в Обединеното кралство победител е "Продължаваме промяната - Демократична България". Голямата изненада и на Острова е партия „Величие“ с трета позиция след "Възраждане". При по-ниска..

публикувано на 11.06.24 в 09:01