Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проекти на българите в Молдова ще бъдат подпомогнати финансово от България

Срокът за кандидатстване е 19 юни

Снимка: Facebook / BGEmbassyChisinau

Министерство на външните работи на България чрез посолството на страната ни в Молдова обяви процедура за приемане и подбор на предложения за проекти, които ще бъдат изпълнявани с безвъзмездна финансова помощ в рамките на Програма за подкрепа на организации на българската общност в Република Молдова през 2024 г. Целта на програмата е да бъде запазен и развиван българският дух сред диаспората ни в Молдова и да бъде популяризирана българската култура.

В Програмата могат да участват организации на българската общност в Република Молдова, регистрирани съгласно местното законодателство. Максималната стойност на един проект не може да надхвърля 50 000 лева.

Кандидатстването става чрез попълване на типови формуляри, които бенефициерите могат да изискат по електронен път на press_edu_cult@mtc.md.

Всички графи на формуляра следва да бъдат попълнени на български език. Крайният срок за набиране на проектните предложения е 19 юни 2024 г. Повече информация може да се намери на Фейсбук страницата на посолството ни в Кишинев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гробницата мавзолей на братята Евлоги и Христо Георгиеви в гробищния парк „Белу

Призив за реставриране на гробницата на Евлоги и Христо Георгиеви в Букурещ

Гробницата мавзолей на братята Евлоги и Христо Георгиеви в гробищния парк "Белу" в Букурещ бе отворена за посещение на 2 юни по инициатива на българското посолство и по повод 200-годишнината от рождението на по-малкия от двамата братя – Христо..

публикувано на 03.06.24 в 11:32

"Мечти между думите" – първо арт представяне на Енджи Туфа в Тирана

Изкуството винаги е съществувало като форма на изразяване, чрез която можем да разкрием вътрешния си свят. Това направи и артистът от български произход Енджи Туфа, която изрази себе си, детството и произхода си чрез изложбата "Мечт и между думи..

публикувано на 02.06.24 в 22:07
Училище

Когато и ученици, и учители са в час!

Преди повече от 75 години възниква нуждата децата на българските градинари в Словакия да се обучават, но някъде, където в едно с останалите науки, да успеят на бащиния си език да научат историята и културата на народа си. Така българи от Нитра,..

публикувано на 02.06.24 в 08:28