Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 15 области на Северна България се задават опасни валежи

Снимка: БГНЕС

В четвъртък, 13 юни, до обяд ще е предимно слънчево, след което ще се заоблачи и първо в планините, а после и над цялата страна ще превалява. На север има условия за интензивни валежи и градушки, поради което е обявен жълт код за очаквани опасни валежи. Минималните температури ще са между 17 и 22°, в София 17°. Максималните ще достигат 30 – 35°, в столицата 29°. 


По Черноморието
 до обяд – слънчево, след пладне – превалявания. Температурите на въздуха ще са до 23-28°. Морската вода е 22-25°. Вълнението на морето ще е 2 бала. 

Над планините
 ще е облачно, след обяд ще вали, по-интензивно над Стара планина. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 25°, на 2000 м до 16°

В петък
над страната ще премине студен фронт. Температурите ще се понижат. Ще превалява. Има условия за градушки.

В Европа
дълбок атлантически циклон носи вятър, облаци и дъждове над Британските о-ви, Северна Франция, Бенелюкс, Скандинавския п-ов, Финландия и централната част на континента. На Пиренейския п-ов, Западното Средиземноморие и Южна Франция ще е слънчево. В северна и централна Италия  също ще превали.

На Балканите
валежи ще има в северозападната част на полуастрова, над останалата част – до обяд ще е слънчево, после и там ще превалява.

В Лондон и Берлин се очакват 17-18 градуса, в Москва 20°, в Париж  21°, в Белград – 24°, в Мадрид 26° и в Рим – 28°. Над 30 градуса ще отчитат термометрите в Букурещ (31°) и Истанбул (33°), а най-горещата европейска столица ще е Атина с максимални 42°.

Отвъд Океана
– във Ванкувър и Монреал ще е 20 – 22°. В в Чикаго ще е 31°, в Ню Йорк 23°, в Лос Анджелис– 24°, в Маями и в Мексико сити ще e 29°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще съответно 20 и 28°. В Дубай – максимум 39°, а в Йерусалим ще е 34°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25