Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

Снимка: Георги Нейков

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°, в София 17°. Максималните – от 22 до 27°, в столицата 22°. 

По Черноморието
 ще е облачно и дъждовно. Големи количества валежи се очакват след обяд, възможни са и градушки. Температурите на въздуха ще са до 23-27°. Морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще е 2 бала.
Над планините ще е ветровито с валежи и гръмотевични бури. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 18°, на 2000 м до 11°

В събота и неделя
ще е слънчево, малка е вероятността за локални  валежи.

В Европа
– петъчният ден ще е слънчев над Пиренейския п-ов. На запад в континента ще е облачно с валежи, гръмотевици и условия за градушки. Над Централна Европа ще е слънчево, след обяд ще се заоблачи, но ще е почти без валежи. Над Източна Европа облачността ще е променлива с превалявания от дъжд.

На Балканите
 от северозапад на изток ще премине студен фронт. В западните райони, в Централна и в Южна Гърция ще е слънчево. Над централните и източните части от полуострова ще е облачно и дъждовно.

В Лондон ще е максимум 18 градуса, в Берлин и Париж  – 21°, в Белград и Москва – 24°, в Рим и Букурещ – 26°, в Мадрид– 29°, а в Истанбул 31°. Най-горещата европейска столица ще е Атина с 37°.

Отвъд Океана – във Ванкувър
ще е 17°, в Монреал  25°, в Ню Йорк 28°, Чикаго – 31°. В Лос Анджелис се очакват 23°, в Маями и в Мексико сити  и Рио де Жанейро ще e 28 - 29°, в Буенос Айрес – 25°. В Дубай и в Йерусалим ще е 38 - 39°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и гореща неделя с температури до 39°

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. В неделя, 23 юни, ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над планинските райони главно в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и..

публикувано на 22.06.24 в 19:05
Таратор

Българската кухня влезе в топ 15 на Европа

Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas, предаде БНР Варна. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на потребителите на..

публикувано на 22.06.24 в 17:11

"Чукан боб с коприва и хоро се извива" в Черни Осъм

Шестият кулинарно-фолклорен фестивал "Чукан боб с коприва и хоро се извива" в троянското село Черни Осъм събра множество любители на фолклора и традиционните ястия от цялата страна, предаде БТА. Организатор на събитието е местното читалище „Знание – 1906..

публикувано на 22.06.24 в 15:27