Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ще целуна ли"

Снимка: Facebook/danixilieva

Едно младо момиче, познато от последния сезон на "Гласът на България" – Дани Илиева – представя новата си песен, озаглавена "Ще целуна ли". През 2022 година, едва 16-годишна, Дани става най-младата изпълнителка, спечелила "Бургас и морето". Това не е първото ѝ отличие – въпреки крехката си възраст, тя има десетки награди от национални и международни музикални конкурси.

Дани се занимава с музика от 7-годишна. Дъщеря е на Анита Илиева, вокален педагог и основател на Музикална школа "Карловойс" и националния конкурс "Песенна палитра". Баща ѝ е диригент на Военния духов оркестър в Карлово. В свободното си време Дани записва видеа за своя YouTube канал и развива профилите си в социалните мрежи. Интересува се от кулинарно изкуство и от мода. Тази година завършва 12. клас и ще кандидатства в Софийски университет –  специалност Медии и комуникации.

През април Дани Илиева представи новата си песен "Ще целуна ли" на сцената на Международния културен фестивал на розата в град Саня, Китай. Сред публиката, наброяваща над 500 души, са присъствали официални гости от няколко области в Китай, както и посланикът на Мавриций. В дните на фестивала пристигна и Андрей Техов, посланикът на България в Китай. "Без да знаем български, разбрахме за какво пееш", са споделяли хора след събитието и спирали Дани за снимки и автограф. "Незабравимо преживяване! Сцената беше забележителна, организаторите ме изненадаха с балет и хореография специално за моето изпълнение. Видях сълзи в очите на публиката и усетих как съм успяла да предам емоцията. Видях как музиката ни обединява и говори на универсален език. Щастлива съм, че песента ни достига до повече хора", каза Дани.


С това участията на младата певица извън България не приключват – тя успешно премина кастинг и през септември ще се включи в Световното първенство за сценични изкуства в Рим.

Песента "Ще целуна ли" е по текст на Иван Ангелов, автор на стиховете на над 150 популярни песни. Музиката е на Ефтим Чакъров от Studio RE – музикален продуцент на Дани Илиева. Аранжиментът е на Росен Парлапанов и Ефтим Чакъров.

Видеото е заснето в Париж, като част от кадрите са направени на Айфеловата кула:


"Пътувахме за 4 дни до Франция, ставахме много рано сутрин, за да уловим подходящата светлина и да избегнем тълпите туристи. След като се уморихме от таксита и задръстванията, наехме велосипеди и се придвижвахме като истински парижани – беше страхотно! Да снимаш на Айфеловата кула е неповторимо усещане" – споделя Дани, и допълва: "В песента "Ще целуна ли" вложих цялата си енергия и виждам по реакциите и коментарите на хората, че съм успяла да предам емоцията."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15

"Удивителни въпросителни"…. Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" тръгват на турне

Горещо лято очаква Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" – на 27 юни стартират от Русе турне из страната, в което ще представят новия албум "Удивителни въпросителни ". Той съдържа 11 композиции със заглавия, навеждайки ни на удивителни въпроси...

публикувано на 25.06.24 в 10:15

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15