Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иконописецът Диан Костов открива експозиция в Кукелберг, Брюксел

Снимка: Facebook/BulgariaInBrussels

Днес се открива експозиция с платна на българския художник иконописец Диан Костов. Платната ще бъдат изложени на фасадата и в самата Национална базилика "Светото сърце" в Кукелберг, Брюксел (Basiliekvoorplein 1, 1083 Brussels), в продължение на над два месеца. Те са част от изложбата инсталация "Кръстопът - цената на избора".Посетителите ще бъдат предизвикани да изминат духовен път от три етапа.
"Накъде отиваме" въвежда в света на вярата. Втората част започва с голям трънен венец, под който има огледало. Заставайки под венеца, можем да си зададем въпроса за "Цената", която плащаме за нашите трудни избори. Третата част – "Пътят", отвежда сред оригиналните икони и картини на Диан Костов.

Преди година изложбата беше представена във виенската катедрала Вотивкирхе.

Зографът Диан Костов

Диан Костов е художник иконописец, познат както със своите икони и стенописи, така и с проектите си в областта на модерното изкуство. Творбите му са излагани в световни галерии и са притежание на колекционери от Европа, САЩ и Япония.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Топло фест" 2024 – политаме "Високо във въздуха" с хвърчила, музика и много забавления!

Пространството за изкуство, култура и диалог "Топлоцентрала" в София се готви за грандиозно закриване на своя пети сезон с пето юбилейно издание на емблематичния фестивал "Топло фест".  Под мотото "Високо във въздуха" пъстри хвърчила ще..

публикувано на 13.07.24 в 08:05
Димка Владимирова

Напусна ни народната певица Димка Владимирова

Тя е родена е на 28 юли 1935 г. в странджанското с. Бистрец. На 17 години се явява на конкурс в Държавния ансамбъл за народни песни и танци в София, където е одобрена за хоровия състав на Филип Кутев.  Владимирова е сред основателките на Ансамбъла за..

публикувано на 12.07.24 в 12:17
Найден Тодоров

Няма административен капацитет в Национален фонд "Култура"

В отговор на депутатски питания служебният министър на културата маестро Найден Тодоров заяви, че щатната бройка в Националния фонд култура е 11 човека. Те трябва да разпределят милиони евро за културата по Плана за възстановяване и устойчивост. Според..

публикувано на 10.07.24 в 12:25