Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фолклорен водопад" събира край Ниагара любители на българския фолклор

Ниагарският водопад ще бъде осветен с цветовете на българския флаг

Снимка: Facebook/Waterfall Folklore Fest Niagara

Фестивалът "Фолклорен водопад" ще срещне на 15 юни почитателите на българския танцов фолклор от различни краища на САЩ и Канада.

Събитието се очаква с голям интерес от нашата общност отвъд Океана, поради което билетите за него бяха изчерпани още в края на май.

Сред участниците са танцов състав "Родина" от Отава с ръководител Рени Стаматова, ансамбъл "Хоро" от Чикаго с хореограф Ирина Гочева, танцов състав "Виванов" от Чикаго с ръководители Валентин и Таня Иванова и много други.

Специално за участниците и гостите на фестивала в петък, 14 юни, между 22.00 - 22.15 часа Ниагарският водопад ще бъде осветен с цветовете на българския флаг, съобщават на Фейсбук страницата си организаторите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кръстиха звезда на името на българското училище в Чикаго

"Малко българско училище" в Чикаго вече има своя звезда в Космическото пространство. Тя е кръстена на просветното средище и е получена по повод неговата петнадесета годишнина и петата година от основаването на Център "Малката България". Това съобщиха от..

публикувано на 16.06.24 в 13:53

Училище в Северна Калифорния обяви онлайн Летни курсове по български език

Онлайн обучение по български език през летните месеци - юни, юли и август, организира Българското училище "Хан Аспарух", Северна Калифорния, САЩ. На "Фейсбук" страницата си от училището информират, че класовете ще бъдат два вида - четене с разбиране и..

публикувано на 15.06.24 в 11:25

Вотът в България приключи, но сънародниците в САЩ продължават да гласуват

55 са изборните секции, в които сънародниците ни в Съединените американски щати могат да упражнят правото си на глас в предсрочния парламентарен вот. " Гласуваме само за Народно събрание, т.е. за партия или коалиция, нямаме възможност да..

публикувано на 09.06.24 в 21:57