Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училище в Северна Калифорния обяви онлайн Летни курсове по български език

Снимка: БГНЕС

Онлайн обучение по български език през летните месеци - юни, юли и август, организира Българското училище "Хан Аспарух", Северна Калифорния, САЩ. На "Фейсбук" страницата си от училището информират, че класовете ще бъдат два вида - четене с разбиране и говорене. Уроците по четене с разбиране са предназначени за ученици, които се учат да четат (1-ви, 2-ри, 3-ти или 4-ти клас), да осмислят прочетеното и да извличат информация от текстове с различно съдържание. Уроците по говорене са предназначени за ученици, които трудно говорят на български език. Съдържанието, включва 10 теми, всяка от които има по 2 или 3 урока.
Тези, които имат интерес, могат да се свържат с организаторите на курсовете на електронната поща на училището  - bgasparuh@gmail.com.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кръстиха звезда на името на българското училище в Чикаго

"Малко българско училище" в Чикаго вече има своя звезда в Космическото пространство. Тя е кръстена на просветното средище и е получена по повод неговата петнадесета годишнина и петата година от основаването на Център "Малката България". Това съобщиха от..

публикувано на 16.06.24 в 13:53
Снимка: Facebook/Waterfall Folklore Fest Niagara

"Фолклорен водопад" събира край Ниагара любители на българския фолклор

Фестивалът "Фолклорен водопад" ще срещне на 15 юни почитателите на българския танцов фолклор от различни краища на САЩ и Канада. Събитието се очаква с голям интерес от нашата общност отвъд Океана , поради което билетите за него бяха изчерпани още в..

публикувано на 14.06.24 в 15:54

Вотът в България приключи, но сънародниците в САЩ продължават да гласуват

55 са изборните секции, в които сънародниците ни в Съединените американски щати могат да упражнят правото си на глас в предсрочния парламентарен вот. " Гласуваме само за Народно събрание, т.е. за партия или коалиция, нямаме възможност да..

публикувано на 09.06.24 в 21:57