Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ не дава повече ключа от управлението на друга политически сила

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Снимка: Кети Тренчева

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но само при вариант, в който направим правителство. Това обеща лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в пострадалите от градушката села в област Велико Търново. “Има ли правителство - ще помогнем", добави Борисов. "Ако не е с нашия мандат веднага, аз няма да се вържа повече да ти дам колата ти да ми я караш", обяви Борисов, визирайки предишния кабинет на премиера Николай Денков, когато имаше уговорка за ротация на премиерите след 9 месеца, но до нея така и не се стигна. Борисов подчерта, че тежките бедствия са все по-чести и предвидените сегашни помощи са малки до 1000 лв. (500 евро). Той смята, че парламентът трябва да въведе автоматично подпомагане от специален фонд при бедствията. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат

"След като се посъветвах с моите колеги от "Има такъв народ", решавам следното - ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат... Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно..

публикувано на 19.06.24 в 18:12

7 партии в новия парламент, 7 гледища за бъдещото управление

От разединението страда държавността. Българският избирател иска промени, а задача на политиците е да ги осъществи – планирано, осъзнато и обосновано. Живеем в изключително динамично време, живеем във време разделно. С това послание най-възрастният..

обновено на 19.06.24 в 12:14
Проф. Огнян Герджиков

Проф. Огнян Герджиков: Назряло е времето за промяна в избирателната система и поява на нов смислен политически проект

19 юни 2024 година е основополагаща дата за 50-ото Народно събрание на България. Президентът Румен Радев свика новоизбраните 240 народни представители на първото им заседание. С предсрочния парламентарен вот българите определиха в пленарна зала да..

публикувано на 19.06.24 в 06:15