Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До четвъртък ще е слънчево и горещо

Белоградчишките скали в Северозападна България
Снимка: Елена Каркаланова

Във вторник, 18 юни, в България времто ще е слънчево и горещо. След обяд над планините и Североизточните части от страната ще се заоблачи и на места ще превали. Минималните температури ще са между 16 и 20°, в София 16°. Максималните ще са от 31 до 37°, в столицата 31°. 


По Черноморието
 ще е слънчево с умерен югоизточен бриз. Температурите на въздуха ще са 26-29°. Морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

Над планините
също ще грее слънце, ще духа и умерен североизападен вятър. След обяд в масивите от Западна и Централна България ще се заоблачава и на места ще превали и прегърми. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 24°, на 2000 м до 17°.

В сряда
времето ще е без промяна, не се очакват валежи.

В Европа 18 юни
ще е облачен и с валежи в западната половина от Пиренейския п-ов, Скандинавския п-ов,Британските о-ви, западните и северните райони на Франция, страните от Бенелюкс и Северна Германия. Над Италия и останалата западна и централна част на континента ще е слънчево. Разкъсана облачност ще има над Полша, Прибалтика Беларус и Украйна, но само на места там ще превали слабо.

На Балканите
 ще е слънчево, като са възможни превалявание над отделни планински масиви в следобедните часове.

В Лондон, Париж и Москва ще е 21 - 22°. В Берлин се очакват 26°, в Мадрид ще е 30, в Истанбул 31, в Рим 32°, в Белград 34 градуса. Най-горещата европейска столица ще е Атина с 36°.

Отвъд Океана
– във Ванкувър ще е 19, а в Монреал – 30°. В Чикаго, Ню Йорк и Маями ще е от 31 до 34 градуса. В Лос Анджелис термметрите ще отчетат максимум 23°, в  Мексико сити – 29°, в Буенос Айрес – 16, и в Рио де Жанейро 31°. В Йерусалим  ще е  34°, а в Дубай – 42 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42