Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представители на българските медии зад граница почетоха делото на Христо Ботев

Снимка: БТА

На път за Одеса, участниците в 19-ата Световна среща на българските медии, организирана от БТА, почетоха делото на Христо Ботев в Браила, Румъния.
Генералният директор на БТА Кирил Вълчев и Евгени Веселинов, главен редактор на "BulgariCA" в Калифорния, САЩ, както и участник в първата Световна среща на българските медии, поднесоха венец на бюст-паметника на Христо Ботев от името на делегацията.

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев (в средата) и Евгени Веселинов, главен редактор на „BulgariCA“, Калифорния, САЩ (вдясно, на преден план), поднесоха венец на бюст-паметника на Христо Ботев от името на делегацията

След това участниците в тазгодишната среща посетиха паметната плоча на Христо Ботев, където е била къщата на поета и революционера, докато е живял в Браила от 1869 г. до 1871 г.

Украинските градове Одеса, Болград и Измаил ще домакинстват тазгодишното издание на Световната среща на българските медии от 18 до 21 юни, в която се включват 23-ма журналисти от 18 българоезични медии по света. Българското национално радио е представено на форума от генералния директор Милен Митев.

Вижте още:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Босилеград искат местни подготвени българи да влязат в СИК

По-подготвени хора да бъдат изпратени за секционната избирателна комисия (СИК) за вота на 27 октомври, настояват от Културно-информационния център на българите в Босилеград. Съставът на СИК в сръбския град се определя от посолството в Белград и..

публикувано на 20.09.24 в 11:46
Снимка: Генерално консулство на България в Милано/Фейсбук

Италианският град Брунате отбелязва "Независимостта на България и Славейковия род"

116 годишнината от Независимостта на България ще бъде тържествено отбелязана и в живописното италианско градче Брунате на езерото Комо. Организатор е българо-италианското дружество "Пенчо Славейков" със съдействието на Генералното консулство на..

публикувано на 20.09.24 в 08:35
Снимка: Facebook / BG Folk Dance Club CHEMSHIR

Българският фолклорен клуб "Чемшир" се представя в "Културни нощи" в Северна Ирландия

Българският фолклорен клуб "Чемшир" от град Арма, Северна Ирландия, ще участва в програмата на "Културни нощи" в град Ома, Северна Ирландия. Изявата на групата ни е днес от 19:00 часа местно време на централния площад в Ома. "Скъпи сънародници, вярваме..

публикувано на 20.09.24 в 08:20