Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София е домакин на нов фестивал на духовната хорова музика

Снимка: Духовна хорова школа към храма „Света София

Преди големия християнски празник Петдесетница, софийският храм "Света София - Премъдрост Божия" е домакин на първото издание на Фестивала на духовната хорова музика "Трисвятую песнь" в дните от 19 до 23 юни. 

Организатори са Българският хоров съюз и храмът "Света София", с подкрепата на Софийската света митрополия.

Във фестивала ще вземат участие български хорове от София и страната, които ще представят богата музикална програма от произведения на духовна тематика.

Официалното откриване на "Трисвятую песнь" е на 19 юни (сряда) от 18.00 ч. с тържествен молебен и концерт на Смесения хор към Старинен храм „Света София – Премъдрост Божия“, Младежката хорова капела при Националното музикално училище "Любомир Пипков" и ансамбъл "Кредо" с диригент е Славил Димитров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15

"Burnout" – свеж коктейл от поп, кънтри, блус и… щипка джаз

Още сме едва в началото на работната седмица, а вече се чувстваме преуморени, прегорели в работата си… Значи песента на Графа "Burnout" е точно за нас! Рано или късно, всеки може да разпознае себе си в героя от "Burnout" като нужда да забавим темпото...

публикувано на 27.05.24 в 10:15
АМТИИ - Пловдив

Започва 60-ият юбилеен Международен фестивал на камерната музика в Пловдив

Международният фестивал на камерната музика се открива днес в Пловдив. Събитието е посветено на местната Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, чиято 60-годишнина съвпада с тази на фестивала. Програмата на международния форум..

публикувано на 26.05.24 в 06:00