Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалната пенсия за старост става 307,07 лв. от 1 юли

Снимка: БНР - архив

Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 276,64 лв. на 307,07 лв. от 1 юли, реши служебното правителство на днешното си заседание. Повишаването на социалната пенсия ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй като по закон техният размер се определя от социалната пенсия за старост. Това са пенсиите за военна и гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия, съобщават от правителствената пресслужба.

Ще се повишат и размерите на нормативно установените добавки към пенсиите – за чужда помощ и за ветерани от войните. По този начин ще се повишат доходите на общо над 137 000 пенсионери.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Стилияна Николова излиза на килима за четири златни медала в Кайро

Настоящата абсолютна европейска шампионка Стилияна Николова се класира за финалите на всички уреди на международния турнир по художествена гимнастика Pharaohs Cup 2024 в Кайро. Тя изпълни отлично четирите си съчетания и получи най-високите оценки – на..

публикувано на 30.06.24 в 09:05

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

“Левски” почита 53-тата годишнина от смъртта на легендарните футболисти Гунди и Котков

Петдесет и третата годишнина от трагичната смърт на легендарните футболисти на “Левски” и на националния отбор Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков днес ще бъде почетена от треньорския щаб, служители, ветерани и привърженици на футболния..

публикувано на 30.06.24 в 07:00