Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рая Назарян от ГЕРБ е председателят на 50-ото Народно събрание

Снимка: БГНЕС

Номинираната от ГЕРБ Рая Назарян е избрана за председател на 50-ото Народно събрание. За нея гласуваха 131 народни представители, "против" - 66 депутати, 39 се въздържаха. Другите участници в съревнованието за поста бяха Виктория Василева от "Величие", Петър Петров от "Възраждане" и Силви Кирилов от ИТН. 

Председателят на Народното събрание ще има седем заместници, колкото са и парламентарните политически сили. За заместник-председател на парламента от ГЕРБ-СДС беше избрана Росица Кирова, от ДПС -  Йордан Цонев, от „Продължаваме промяната-Демократична България“ -  Атанас Атанасов, от „Възраждане“ - Цончо Ганев, от „БСП за България“ – Драгомир Стойнев,  от „Има такъв народ“ – Андрей Чорбанов, от „Величие“ – Виктория Василева.  

"Бих искала да благодаря за оказаната висока чест. С това гласуване са дава възможност за функциониране на властта", заяви избраната от третия опит Назарян. Тя изрази надежда, че отприщването на работата на парламента ще създаде предпоставки за нормализиране на политическите процеси в страната. "Носим отговорност за качеството на законодателната дейност. Вярвам, че всеки един от нас ще полага усилия в тази посока", отбеляза новият председател на парламента.


Вижте още:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България все още няма позиция за срещата на НАТО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази разочарование, че все още страната ни няма позиция, с която да се яви на срещата на върха на НАТО, предаде репортерът на БНР Даниел Инков. По думите на Борисов, Европейската комисия е излезла с доклад как..

публикувано на 21.06.24 в 11:33
Екрем Имамоглу

По съседски: Събития с балкански адрес

Кметът на Истанбул разкритикува споразумението за мигрантите между Турция и ЕС Кметът на Истанбул и опонент на президента Ердоган Екрем Имамоглу рязко разкритикува споразумението между Турция и ЕС от 2016 г. за обратно приемане на нелегални..

публикувано на 21.06.24 в 11:15

Парламентът с втори опит да си избере председател

След провала на избора на председател на 50-ото Народното събрание в деня на откриването на парламента - 19 юни, първото заседание на новите народни избраници продължава днес. 7 партии в новия парламент, 7 гледища за бъдещото управление Във..

публикувано на 20.06.24 в 07:45