Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опера от балкона и детски песни за френския Ден на музиката във Варна

Снимка: Опера Варна

Черноморският град Варна ще се потопи в духа на френския Празник на музиката на 21 юни. Събитието, организирано от Алианс Франсез Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна, Държавна опера Варна и Pontica Solutions, предвижда три специални сцени с колоритни изпълнения

На крайбрежната алея във Varna Street Food Park от 15.30 ч. свои любими песни ще изпълнят ученици от Международния френски лицей във Варна „Шарл Перо“, децата от Детска къща и др. От 17.00 ч. от балкона на Варненската опера емблематични за града оперни певци - Жана Костова, Силвия Ангелова, Илина Михайлова, Пламен Райков и Гео Чобанов, ще зарадват гостите и жителите на града с избрани сола. 

От 18.30 ч. на сцена "Раковина" в Морската градина ще последват пъстри музикални изпълнения от децата на Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Приказки от дъждовна София" представи фотографът Антонио Георгиев във Варшава

В Българския културен център във Варшава беше представена изложбата "Приказки от дъждовна София", посветена на 145-тата годишнина от обявяването на София за столица на България. Фотографиите на талантливия Антонио Георгиев представят..

публикувано на 30.09.24 в 15:40

Изкуството преобразява любими места в центъра на Пловдив

В първите есенни дни жителите и гостите на Пловдив са поканени да си припомнят специални, любими и интересни пространства в центъра на града. Това своеобразно преоткривателство и разпознаване на опитомени от личната емоция и спомените места ще бъде..

публикувано на 30.09.24 в 13:35

Здравка Евтимова участва в литературен фестивал в Скопие

Българската писателка и преводач Здравка Евтимова e сред гостите на десето издание на фестивала на европейската литература в Северна Македония "BookStar". Българският културно-информационен център в Скопие е партньор на събитието. Здравка..

публикувано на 30.09.24 в 11:01