Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева и гореща неделя с температури до 39°

Снимка: БГНЕС

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. В неделя, 23 юни, ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над планинските райони главно в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в Източна България - малко по-ниски, в София - около 34°.
В планините ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На отделни места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 
Температурите в по-голямата част от Балканите ще се задържат високи, но в северозападните райони ще настъпи захлаждане. Ще е предимно слънчево, но в следобедните часове, главно в Сърбия, Северна Македония и западните райони на България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Сред балканските столици най-прохладно ще бъде в Истанбул - 29°, най-жежко - в Букурещ (38°).
Хладно за периода, ветровито, предимно облачно, на много места с валежи от дъжд ще бъде в Северна Италия, Югоизточна Франция и на островите Корсика и Сардиния. Над останалата част от Франция и на Британските острови облачността ще е променлива, без валежи. Над страните от Централна Европа ще бъде предимно облачно, на места главно в Южна Германия, Австрия и Швейцария с краткотрайни валежи от дъжд. Слънчево време ще преобладава на Пиренейския полуостров с повече облаци над крайните северни райони. Над Северна Европа ще е предимно облачно с валежи от дъжд главно в Норвегия и прибалтийските републики, а във Финландия ще е предимно слънчево. Валежи от дъжд и гръмотевични бури ще има в Северна Украйна, западните райони на Русия, както и на много места в района на Урал. На територията на Европа най-студено ще е в Мюнхен - 20°, най-горещо - в Букурещ  (38°).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България днес - 27 юни 2024 г.

Българското слово е водещата нишка на в програмата ни на 27 юни, защото в София започна международен форум, посветен на кирилицата. За литературното вдъхновение на сънародниците зад граница и картината на  българския културен живот в чужбина говорим със..

публикувано на 27.06.24 в 19:00

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35